>> PRAKTIJK
>> UITING
Home
Extra
Auto's
Goede doelen
Huis en wonen
Eten en drinken
Dating
Dieren
Computer
Games
Verzekering
Lenen
Sport
|
|
Lees alles over lichaamstaal in het boek van lichaamstaalexpert
Frank van Marwijk
|
Bestel het boek LICHAAMSTAAL bij bol.com of Managementboek.nl
Nét een beetje extra
In deze rubriek vind je nét een beetje extra. Deze website gaat over lichaamstaal: non-verbale communicatie. Dit is de taal waarmee we op subtiele manier informatie met elkaar delen, zonder dat we daar woorden bij gebruiken. Natuurlijk staat lichaamstaal niet los van de gesproken taal. Je kunt iets vertellen zonder je daarover uit te spreken, maar als je spreekt, ondersteun je je woorden ook met lichaamstaal. Lichaamstaal geeft dus nét een beetje extra aan de communicatie.
Buiten, speciaal en meer
Het woord extra betekent 'buiten'. Denk maar eens aan het Franse extraordinair (buitengewoon) of het begrip extravert (naar buiten tredend). Maar het woord extra wordt vaker gebruikt in de betekenis van 'speciaal' of 'meer'. In deze rubriek vind je net een beetje extra. Je kunt lezen over onderwerpen die niet direct met lichaamstaal te maken hebben (buiten), maar toch alles van doen hebben met communicatie, lifestyle en relaties tussen mensen (speciaal en meer).
Lichaamstaal en een beetje extra
Op deze site kun je van alles lezen over gezichtsuitdrukking, gebaren, oogcontact, lichaamshouding, enzovoorts. Non-verbale communicatie is echter nog veel meer (extra) dan dat. Alles wat je doet en alles wat je niet doet is communicatief. Dat lijkt wel erg veel en dat is het ook. Je kunt zonder woorden iets laten weten doordat je de auto neemt, de was ophangt of naar muziek luistert.
Ik gebruik vaak het klassieke voorbeeld van de man die uit zijn werk meteen op de bank ploft en de krant gaat lezen. Daarmee zegt hij als het ware: 'Ik heb de hele dag hard gewerkt en wil nu even rust'. Zijn vrouw, die ook de hele dag bezig is geweest, is daar misschien niet zo blij mee. Zij beantwoordt zijn boodschap door luidruchtig de borden in de keuken te stapelen of demonstratief de huiskamer op te ruimen. En op die manier zegt ze iets als: 'Jij kan wel vinden dat je rust nodig hebt, maar ik heb ook de hele dag gewerkt hoor! Jij mag ook wel eens wat in het huis doen!'
Voor beiden kan deze communicatie onbewust verlopen en toch voelen ze een zekere spanning. Hun gedrag is communicatief. Alles wat je doet of nalaat en elke keuze die je maakt, staat altijd in relatie tot de mensen om je heen. Door wat je onderneemt en wat je kiest laat je weten wie je bent en wat je belangrijk vindt. In je keuzes en manier van doen word je beinvloed door anderen en ook die beinvloeding verloopt vaak via non-verbale communicatie. In de rubriek extra hebben we het daar steeds over.
Lichaamstaal bij baby's
Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk. In dit boek staat de communicatie tussen ouder en baby centraal. Het boek biedt boeiende informatie aan ouders met baby's en aan iedereen die beroepsmatig met baby's te maken heeft. Ook leuk als kraamcadeautje.
Meer informatie
Hoofdstukindeling
Online bestellen
Informatie
Indien u belangstelling heeft voor een presentatie over lichaamstaal binnen uw bedrijf of
vereniging dan geven wij hierover graag meer informatie.
|
Boeken op onderwerp:
lichaamstaal
relativeren
communicatie
liefde
gezin en relatie
relatie
emotie
Nieuwe pagina's:
Manipuleren kun je leren
Complimenten in relaties
Persoonlijke lichaamstaal
Combinaties van lichaamssignalen
Lichaamstaal van dieren
Griekse gebaren
Franse gebaren
Kus-test
Ademhaling
Ruzie maken
Expressiespel
Schaduwen lezen?
Lichaamstaal van kinderen
Ogentest
Gedachtenlezen?
Ik weet het niet...
|