Home  Extra  Auto's  Goede doelen  Huis en wonen  Eten en drinken  Dating  Dieren  Computer  Games  Verzekering  Lenen  Sport
 


bol.com Partner


Hoe presenteert u uw ideeŽn?
Lees alles over lichaamstaal in
het boek van lichaamstaalexpert
Frank van Marwijk

Bestel het boek LICHAAMSTAAL bij
bol.com of Managementboek.nl

Sport is communicatie

Sport is niet alleen gezond vanwege de activiteit van het lichaam. Sport geeft ook geestelijke ontspanning. Sport beoefenenen is een sociaal gebeuren waar de communicatie tussen de spelers centraal staat. Dit geldt voor nagenoeg elke sport. In veel sporten gaat het om samenwerking en/of competitie. De lichaamstaal en communicatieve aspecten van sport zijn talrijk, en dit interessante onderwerp zou genoeg stof kunnen bieden voor een aparte website of een dik boek. Op deze website wordt in ieder geval al speciale aandacht besteed aan de lichaamstaal van sport. Dit kun je hier vinden.

Het verschil tussen winnen en verliezen


Iedere sport kent zijn eigen specifieke communicatieve aspecten. Sporters geven elkaar voortdurend boodschappen tijdens hun spel, soms bedoeld, maar vaak ook onbedoeld. Het is zelfs zo, dat kennis van lichaamstaal bij sport een verschil kan uitmaken tussen winnen of verliezen. Hiertoe worden bepaalde lichaamstekens zeer welbewust gemaakt en andere juist verhuld. Zo kunnen wielrenners bijvoorbeeld door om te kijken, een teken geven aan hun achtervolgers en maken judoka's slim gebruik van de bewegingen van hun tegenstander, om hun stabiliteit aan het wankelen te brengen. Kunstschaatsers en dansers moeten niet alleen een spectaculaire act opvoeren, maar evenzeer letten op hun glimlach en op de interactie met hun partner. Ook voor roeiers ligt het accent op ritme en afstemming op elkaar. Bij schoonspringers is de houding van groot belang, evenals bij schermers die al door een geringe verkeerde beweging aan hun tegenstander een teken van onstabiliteit geven. Zij zouden dit zeker ook aan de ogen en de mimiek kunnen zien als het gezicht niet met een masker zou zijn bedekt. Boksers kunnen soms aan de bewegingen van de schouders en aan de ademhaling van de tegenstander bemerken dat deze wil toeslaan, en dan tijdig hun verdediging aanpassen. Misschien beoefen jij zelf nog wel een andere sport waarin je bepaalde aspecten van lichaamstaal herkent, die ik hier niet heb genoemd. Het is aardig om daar eens over na te denken, omdat je op deze wijze het sporten vanuit een heel ander gezichtspunt bekijkt dan we gewend zijn.

Meer lichaamstaal van sport

tekst: Frank van Marwijk.
© Bodycom Lichaamscommunicatie


Lichaamstaal bij baby's Frank van Marwijk
  Lichaamstaal bij baby's  
Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk. In dit boek staat de communicatie tussen ouder en baby centraal. Het boek biedt boeiende informatie aan ouders met baby's en aan iedereen die beroepsmatig met baby's te maken heeft. Ook leuk als kraamcadeautje.

 Meer informatie
 Hoofdstukindeling
 Online bestellen

Manipuleren kun je leren

geschreven door lichaamstaalexpert
Frank van Marwijk


Meer dan 30.000 exemplaren!
Bestellen via Managementboek
Bestellen via Bol.com

Informatie

Indien u belangstelling heeft voor een presentatie over lichaamstaal binnen uw bedrijf of vereniging dan geven wij hierover graag meer informatie.

Bodycom Lichaamscommunicatie
Voorschoten
K.v.K. Haaglanden 28088572
https://www.lichaamstaal.nl
e-mail:
telefoon: 06 16024219


Bodycom Lichaamscommunicatie.Hoe presenteert u uw ideeen
Terug naar Index
Boeken op onderwerp:
geluk
succes
liefde
complimenten
emotie
lichaamstaal
relativeren
mensenkennis
psychologie


Doe niet zo moeilijk
De kunst van het relativeren
Doe niet zo moeilijk - de kunst van het relativeren
Een nieuwe uitdaging? Zet dan je schouders eronder! Valt het uiteindelijk tegen? Haal dan je schouders op! #lichaamstaal #relativeren.

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Meer over relativeren


Manipuleren kun je leren
Meer dan 30.000 exemplaren!
Manipuleren kun je leren
Frank van Marwijk schrijft over subtiele lichaamstaal en beÔnvloeding via onbewuste kanalen in zijn boek Manipuleren kun je leren

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Nieuwe pagina's:
Manipuleren kun je leren
Complimenten in relaties
Persoonlijke lichaamstaal
Combinaties van lichaamssignalen
Lichaamstaal van dieren
Griekse gebaren
Franse gebaren
Kus-test
Ademhaling
Ruzie maken
Expressiespel
Schaduwen lezen?
Lichaamstaal van kinderen
Ogentest
Gedachtenlezen?
Ik weet het niet...