Home  Extra  Auto's  Goede doelen  Huis en wonen  Eten en drinken  Dating  Dieren  Computer  Games  Verzekering  Lenen  Sport
 


bol.com Partner


Ben jij zelf verzekerd?
Lees alles over lichaamstaal in
het boek van lichaamstaalexpert
Frank van Marwijk

Bestel het boek LICHAAMSTAAL bij
bol.com of Managementboek.nl

Avatars tonen steeds meer emotie

Life is a game; gaming is life

Sommige mensen maken van het leven een spel. Natuurlijk is het goed om niet altijd alles even serieus te hoeven nemen en ook tijd in te ruimen voor humor en ontspanning. Manipuleren van je omgeving is niet altijd verkeerd. Het leven is soms inderdaad een spel, waarin je zelf de hoofdrol speelt. En aan de andere kant gaan de games steeds meer op het echte leven lijken. Lichaamstaal treedt toe tot de wereld van de games.

Nu virtuele werelden zoals Second Life in toenemende mate gebruikt worden voor sociale interactie en business, richten steeds meer onderzoekers zich op de ontwikkeling van de alter ego`s in deze werelden: de avatar. De avatars gaan daardoor steeds meer emotie tonen. In veel games uiten de hoofdpersonen hun gevoelens al in lichaamshouding en mimiek.

Avatars met karakter

Naarmate avatars echter verfijnder worden, zal dit de interactie sterk differentiŽren. In een ideale vorm zal de avatar uitgerust worden met een `standaard` karakter zoals bijvoorbeeld `elegant Europeaans` of `zakelijk en to the point`. Deze typologieŽn zullen vooral gebruikt worden in situaties zoals online feesten, sales demo`s en professionele conventies. In de `representatieve` vorm zijn uitdrukkingen zoals lachen of verbazing gebaseerd op commando`s van de gebruiker wiens stemming ze weergeven. Deze vorm is sterk gepersonaliseerd. De meest geavanceerde vorm is de zogeheten `interior` vorm waarbij de avatar de gedachten van de gebruiker door middel van beweging en uitdrukking beter weergeeft dan in realiteit. Hierbij moet je denken aan ondersteunende technologieŽn die echter nog in de kinderschoenen staan zoals huidrespons (de zwetende handpalm) of het aflezen van hersenactiviteit.

Lichaamstaal bij baby's Frank van Marwijk
  Lichaamstaal bij baby's  
Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk. In dit boek staat de communicatie tussen ouder en baby centraal. Het boek biedt boeiende informatie aan ouders met baby's en aan iedereen die beroepsmatig met baby's te maken heeft. Ook leuk als kraamcadeautje.

 Meer informatie
 Hoofdstukindeling
 Online bestellen


Manipuleren kun je leren

geschreven door lichaamstaalexpert
Frank van Marwijk


Meer dan 30.000 exemplaren!
Bestellen via Managementboek
Bestellen via Bol.com

Informatie

Indien u belangstelling heeft voor een presentatie over lichaamstaal binnen uw bedrijf of vereniging dan geven wij hierover graag meer informatie.

Bodycom Lichaamscommunicatie
Voorschoten
K.v.K. Haaglanden 28088572
https://www.lichaamstaal.nl
e-mail:
telefoon: 06 16024219


Bodycom Lichaamscommunicatie.Ben jij zelf verzekerd?
Terug naar Index
Boeken op onderwerp:
geluk
succes
liefde
complimenten
emotie
lichaamstaal
relativeren
mensenkennis
psychologie


Doe niet zo moeilijk
De kunst van het relativeren
Doe niet zo moeilijk - de kunst van het relativeren
Een nieuwe uitdaging? Zet dan je schouders eronder! Valt het uiteindelijk tegen? Haal dan je schouders op! #lichaamstaal #relativeren.

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Meer over relativeren


Manipuleren kun je leren
Meer dan 30.000 exemplaren!
Manipuleren kun je leren
Frank van Marwijk schrijft over subtiele lichaamstaal en beÔnvloeding via onbewuste kanalen in zijn boek Manipuleren kun je leren

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Nieuwe pagina's:
Manipuleren kun je leren
Complimenten in relaties
Persoonlijke lichaamstaal
Combinaties van lichaamssignalen
Lichaamstaal van dieren
Griekse gebaren
Franse gebaren
Kus-test
Ademhaling
Ruzie maken
Expressiespel
Schaduwen lezen?
Lichaamstaal van kinderen
Ogentest
Gedachtenlezen?
Ik weet het niet...