Home  Groeten  Luisteren  Contact maken  Baby's  Stress  Waarheid  Eerlijkheid  Waardering  Manipuleren  NLP  Liefde  Dating  Flirten  Sollicitatie  Verkoop  Toespraak  Presentatie  Vergaderen  Pengebruik  Roken  Aanspraak  Assertiviteit  Ruzie  Agressie  Macht  Man/vrouw  Samen in bed  Kinderen  Op school  Onderwijs  Op kantoor  Sport  Spiegelen  Gedachtenlezen?  Dieren
 


bol.com PartnerFlirt jij ook op je werk?

Lees alles over lichaamstaal in
het boek van lichaamstaalexpert
Frank van Marwijk

Bestel het boek LICHAAMSTAAL bij
bol.com of Managementboek.nl

masterflirt

Dating: anoniem op zoek
naar de ware liefde

De ware liefde

Blindelings verliefd op een date

Je hebt een date met een onbekende persoon en vanaf het eerste moment voel je de vonken overspringen. Je weet meteen dat hij of zij de ware voor jou is. Vanaf de eerste oogopslag ben je tot over je oren verliefd en weet gelijk dat de ander ook verliefd is op jou! Je hoeft dat niet te beredeneren: je voelt dat het bijzonder goed klikt! Liefde op het eerste gezicht... Zo'n ontmoeting is een droom van velen. Toch ontstaan relaties in de praktijk niet zo vaak op die manier. Soms merken mensen pas na jaren hoeveel ze voor elkaar voelen. Soms is de verliefdheid er tijdens de eerste ontmoeting wel, maar die verliefdheid tijdens je eerste date helpt niet altijd in positieve zin.

Onberekenbare verliefdheid

Als je verliefd bent, lijkt het soms of je niet meer helemaal jezelf bent. Terwijl je normaal gesproken voldoende zeker bent van jezelf, slaat de paniek toe als je oog in oog staat met jouw grote liefde. Gelukkig ben je de enige niet! Veel bezoekers van onze site willen graag weten hoe ze zich zouden moeten gedragen als ze in contact komen met de date van hun dromen. De liefde is het meest besproken onderwerp op ons forum. Op onze pagina over liefde leer je de eerste stappen uit de verleidingsdans. Ook kun je je bij ons verder verdiepen in het flirten.

Eerste ontmoeting...

Maar misschien is het nog helemaal niet zover en wil je eerst eens iemand ontmoeten. Hoewel je dagelijks vele mensen ontmoet, blijkt het in de praktijk helemaal niet zo makkelijk om contact te leggen. Vooral verlegen mensen vinden het moeilijk om iemand zomaar te benaderen. En als je de moed bij elkaar geraapt hebt om toch op de ander af te stappen, bemerk je dat je op dat moment jezelf niet bent. Liefde maakt niet alleen blind; het maakt je soms ook enorm onhandig. Je doet de dingen die je juist niet zou moeten doen!

Verkeerde lichaamstaal

Bij jongens...
Veel jongens bemerken bij zichzelf dat ze hun uiterste best doen om overmatig stoer en populair op een meisje over te komen, terwijl ze normaal helemaal niet zo zijn. Met dit gedrag stoten zij het meisje van hun dromen vaak alleen maar af. Ze beseffen vaak wel dat ze verkeerd bezig zijn, maar op een of andere manier kunnen zij niet anders. Ze zouden liever een goed gesprek met het meisje aangaan om te vertellen hoe ze werkelijk in elkaar zitten. Dit is op zo'n moment niet meer mogelijk omdat zij door hun eerste gedrag een verkeerde atmosfeer hebben geschapen die niet gemakkelijk valt te veranderen. De eerste indruk die je maakt is veelbepalend en blijft lang hangen.

en bij meiden
Ook meiden gedragen zich vaak verkeerd op het moment dat ze in contact komen met een potentiële liefdespartner. Zij vinden soms een bepaalde jongen misschien wel leuk, maar geven uit nervositeit de verkeerde signalen af. Ze spelen eerder 'hard to get' dan dat ze laten blijken dat ze de jongen leuk vinden. Ze stellen zich niet open, maar sluiten zich af door hun armen te kruisen. Ze zoeken geen nabijheid, maar vergroten de fysieke afstand tot de jongen. In plaats van hem diep in de ogen te staren, kijken ze hem kort en schichtig aan. Zijn pogingen om goed over te komen worden vaak afgestraft met cynisme. Een meisje dat zo'n eerste indruk heeft gegeven krijgt niet altijd meer de kans zich te presenteren zoals zij werkelijk is.

Onbekend, maar niet onbemind

Als je het lastig vindt om je werkelijke zelf te tonen tijdens een eerste ontmoeting, biedt het internet een gouden oplossing. Je kunt mensen al leren kennen voordat je ze hebt ontmoet. Soms blijkt anonimiteit geweldig! Geen zenuwen over je uiterlijk; geen twijfels over jouw juiste lichaamstaal of onzekerheid over de perfecte openingszin. Je kunt jezelf zijn en schrijven vanuit je hart, zonder kwetsende beoordelingen van anderen.

Sommige mensen die elkaar hebben ontmoet op een dating website schreven lange tijd met elkaar voordat ze elkaar in werkelijkheid ontmoetten. Zo leerden zij elkaar kennen, zonder elkaar nog gezien te hebben. Voor hun eerste ontmoeting kenden zij elkaars gelijke interesses en wisten zij al dat hun waardes op elkaar aansloten. Hierdoor bleek de eerste ontmoeting een stuk minder krampachtig. Zij ontmoetten iemand die zij feitelijk al heel goed kenden. Uiterlijk speelde daarbij vaak een ondergeschikte rol. Vele internet-daters hebben zo zelfs hun levensgezel gevonden. Kijk maar eens op een van deze sites:

Op zoek naar jouw ware liefde

Op deze dating websites kun je op zoek naar jouw ware liefde, maar als je geen vaste partner zoekt kun je ook terecht voor een vrije relatie, een stapmaatje of een gewone vriendschap. Het is maar net wat je wilt. Na gratis inschrijving, heb je inzage in de vele persoonlijke boodschappen met foto's van mannen (jongens) en vrouwen (meiden) in alle leeftijden. Daarna kun je één op één chatten om elkaar beter te leren kennen.

Als je uiteindelijk een afspraak maakt... kom dan nog eens terug om je lichaamstaal te analyseren. Maar geloof me: als je elkaar al een beetje kent, gaat ook dat een stuk gemakkelijker.

Gerelateerde onderwerpen:

man/vrouw I  samen in bed I  liefde I  flirten I  contact maken I  eerlijkheid

tekst: Frank van Marwijk.
© Bodycom Lichaamscommunicatie


Lichaamstaal bij baby's Frank van Marwijk   Lichaamstaal bij baby's  
Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk. In dit boek staat de communicatie tussen ouder en baby centraal. Het boek biedt boeiende informatie aan ouders met baby's en aan iedereen die beroepsmatig met baby's te maken heeft. Ook leuk als kraamcadeautje.

 Meer informatie
 Hoofdstukindeling
 Online bestellen


Informatie

Indien u belangstelling heeft voor een presentatie over lichaamstaal binnen uw bedrijf of vereniging dan geven wij hierover graag meer informatie.

Bodycom Lichaamscommunicatie
Voorschoten
K.v.K. Haaglanden 28088572
https://www.lichaamstaal.nl
e-mail:
telefoon: 06 16024219


Dating: anoniem op zoek naar de ware liefdeFlirt jij ook op je werk?

Terug naar Index

Boeken op onderwerp:
dating
flirten
relatie
liefde
lichaamstaal
relativeren
geluk
succes
complimenten

Doe niet zo moeilijk
De kunst van het relativeren
Doe niet zo moeilijk - de kunst van het relativeren
Een nieuwe uitdaging? Zet dan je schouders eronder! Valt het uiteindelijk tegen? Haal dan je schouders op! #lichaamstaal #relativeren.

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Meer over relativeren


Manipuleren kun je leren
Meer dan 30.000 exemplaren!
Manipuleren kun je leren
Frank van Marwijk schrijft over subtiele lichaamstaal en beïnvloeding via onbewuste kanalen in zijn boek Manipuleren kun je leren

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com


Het groot complimentenboek
Het groot complimentenboek
Er is nu een vernieuwde druk van Het groot complimentenboek .

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Meer complimenten


Lichaamstaal bij baby's
Lichaamstaal bij baby's
Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk.

Meer informatie
Hier bestellen.


Boek: Lichaamstaal
Alles wat je moet weten om mensen te begrijpen en te beïnvloeden.
Lichaamstaal, Frank van Marwijk
Het standaardwerk op het gebied van non-verbale communicatie.

Bestellen bij:
Managementboek.nl
Bol.com

Nieuwe pagina's:
Lichaamstaal in het onderwijs
Complimenten in relaties
Persoonlijke lichaamstaal
Combinaties van lichaamssignalen
Ruzie maken
Expressiespel
Schaduwen lezen?
Ogentest
Gedachtenlezen?
Ik weet het niet...

Laatste artikelen:
Evenwicht werk en privé
Flexibel doelen stellen
Grip op emoties
Representatief overkomen
Urgent en belangrijk
Les in mensenkennis
Verspillingen voorkomen
Sprakeloze aansturing
Speelse complimenten
Hoe gemiddeld ben je?
Nieuwjaarsconference
Geslaagde voornemens
Meer structuur

Meer artikelen van
Frank van Marwijk